Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Η ευκαιρία των πολλών και το εμπόδιο των λίγων

Δυστυχώς η παραπάνω φράση επιβεβαιώνεται πανηγυρικά με την ως τώρα στάση κάποιων "φορεών" στο θέμα της επένδυσης του Atalanti Hills.

Στην εποχή μας θα ακουγόταν παράλογο το συμφέρον εκατοντάδων κατοίκων μιας περιοχής να προσκρούει στα "θέλω" λίγων ανθρώπων. Κι όμως συμβαίνει! Εδώ στην Αταλάντη, στον Έξαρχο.

Η κατασκευή της τουριστικής εγκατάστασης του Atalanti Hills θα δώσει δουλειά σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό σημερινών ανέργων ενώ θα είναι και το εφαλτήριο για τη γενικότερη οικονομική άνθιση της περιοχής μας.

Παρά ταύτα το αναπτυξιακό αυτό σχέδιο έχει σταματήσει στην λογική των ανθρώπων που εξυπηρετούν τα δικά τους μεμονομένα συμφέροντα. Απο την πλευρά τους γίνεται πολύς λόγος για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς καν να έχουν μπεί στον κόπο να εξετάσουν τις εγγυήσεις που δίνουν οι υπεύθυνοι του έργου.

Σε αυτό το σημείο ρωτάμε λοιπον: υπάρχει περίπτωση έστω να συμμετάσχετε σε ένα διάλογο γι' αυτό το θέμα; Μήπως η άρνηση υπάρχει απλά για την άρνηση; Τι θα πείτε σε έναν άνεργο της περιοχής μας όταν σας κοιτάξει στα μάτια και σας ρωτήσει γιατί του στερείτε το δικαίωμα να ζήσει αξιοπρεπώς στον τόπο του με μια δουλειά που θα του παρέχει τα προς το ζην;

Με τη σημερινή διάθεση τα ερωτήματα μας μάλλον θα παραμείνουν στοχαστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου