Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Επενδύσεις = Ανάπτυξη και Τουρισμός

Η βελτίωση της κατάστασης του τουρισμού στη Βοιωτία θα έρθει μόνο μέσα απο επενδύσεις οι οποίες για την ώρα σκοντάφτουν σε κάθε λογής μεσαία και μικρά συμφέροντα που εκδηλώνονται στην περιοχή μας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι τώρα εμποδίζουν επενδύσεις όπως αυτή του Atalanti Hills είναι πως τα ωφέλη στον τομέα του τουρισμού θα είναι συνεχή και θα αφορούν όλους τους κατοίκους του Εξάρχου και της ευρύτερης περιοχής της Αταλάντης, όχι μονο όσους υποστηρίζουμε την εκτέλεση του έργου.

Την άσχημη εικόνα του τουρισμού θα έπρεπε να προσπαθούμε να την αλλάξουμε στηρίζοντας κινήσεις που θα φέρουν δουλειές και έσοδα στον τόπο μας.

Ο οικονομολόγος και δημοτικός σύμβουλος Αταλάντης κος Θανάσης Ζεκεντές έχει μιλήσει σχετικά πριν απο λίγο καιρό (για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ έδω):

"Μια τέτοια τουριστική επένδυση θα έχει άμεσα και έμμεσα οφέλη τόσο για την περιοχή εγκατάστασής της όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα:

Θα προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό τουριστών στην περιοχή με υψηλό εισόδημα.Θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς θα προσφέρει δραστηριότητες τόσο τη θερινή όσο και τη χειμερινή περίοδο

Θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, περιορίζοντας την «ανθρώπινη ερημοποίηση» της περιοχής.

Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη επιχειρήσεων από ντόπιους που σχετίζονται με τον τουρισμό και τον αγροτουρισμό

Θα αυξήσει την επισκεψιμότητα των περιοχών που βρίσκονται στους Νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας καθώς με ορμητήριο το συγκεκριμένο χώρο οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας

Τουρισμός χωρίς επενδύσεις δεν γίνεται. Ο τουρισμός δεν είναι βιομηχανία ή παραγωγή ενέργειας για να καταστρέφει το περιβάλλον. Είναι μια ήπια αναπτυξιακή μορφή που μπορεί να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα της ελληνικής υπαίθρου"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου