Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Έξαρχος Λοκρίδας και Atalanti Hills

Ο οικισμός μας ανήκει στο Νομό Φθιώτιδας και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε πληθυσμό στο Δήμο Αταλάντης, με αριθμό μόνιμων κατοίκων που φτάνει τους 600 περίπου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, οι κάτοικοι του Έξαρχου είναι 925. Απέχει από την Αταλάντη 20 χλμ. και βρίσκεται σε οροπέδιο ύψους 370 μέτρων στους πρόποδες του όρους Χλωμό. Το χωριό έχει έκταση περίπου 2.000 στρέμματα, και με τα κτήματα η έκτασή του φτάνει τα 40.000 στρέμματα Οι κάτοικοι απασχολούνται κυρίως ως αγρότες, καλλιεργώντας βαμβάκι και καλαμπόκι, και κτηνοτρόφοι.




Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημιορεινό χωριό και ακολουθεί τη μορφολογία των περισσότερων ορεινών χωριών στην Ελλάδα. Περιτριγυρίζεται από γεωργικές εκτάσεις και κορυφές, ενώ ένα σημαντικό ρέμα διασχίζει τον Έξαρχο βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά.

Το ανάγλυφο του εδάφους δίνει στο χωριό ακανόνιστο σχήμα και τα δαιδαλώδη στενά του και μερικά αδιέξοδα του δίνουν μια εικόνα γραφική και γοητευτική. Η όμορφη κεντρική πλατεία στολίζει το χωριό, όπου μπορεί κανείς να δει και τη μεγάλη μας εκκλησία. Η πλατεία φιλοξενεί επίσης και τα περισσότερα καταστήματα του Εξάρχου.


Μια σημαντική επένδυση σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή μας, η δημιουργία της τουριστικής μονάδας Atalanti Hills, 1 χιλιόμετρο μακριά από το χωριό μας. Υποστηρίζουμε αυτή την επένδυση που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας, θα μας δώσει δουλειές, θα αναδείξει την περιοχή μας ως τουριστικό προορισμό και θα δώσει στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον. Μέσω αυτού του blog θέλουμε να παρακολουθήσουμε την πρόοδο του Atalanti Hills και να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας και όποιον άλλο ενδιαφέρεται για τη μεγάλη αυτή επένδυση.


Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας!

Χάρτης Επαρχίας Λοκρίδας, από το site http://www.lokrida.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου